Courier, Technology & E-Commerce

Υπολογισμός Χρόνου Παράδοσης: Το “κλειδί” για την ικανοποίηση των καταναλωτών

Ο Υπολογισμός Χρόνου Παράδοσης αποτελεί μια – διαχρονικά – δύσκολη εξίσωση για τις εταιρείες κούριερ. Μια εξίσωση, που συχνά καταλήγει, μάλιστα, σε πρόβλημα και για τους καταναλωτές. Όλοι λίγο πολύ έχουμε βιώσει ή ακούσει για περιπτώσεις μεγάλων καθυστερήσεων, ανακριβών υποσχέσεων σχετικά με την παράδοση ή ελλιπούς ενημέρωσης. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι περισσότερες εταιρείες ακολουθούν τις ίδιες – ομολογουμένως μη αποδοτικές – πρακτικές.

Η διαδικασία έχει ως εξής: η εταιρεία λαμβάνει μια παραγγελία, στέλνει ένα ενημερωτικό μήνυμα στον καταναλωτή και τον ειδοποιεί κατά προσέγγιση για το πότε αυτή θα παραδοθεί.  Η φράση – κλειδί εδώ είναι το «κατά προσέγγιση». Συνήθως αυτό που βλέπει ο πελάτης είναι ότι η παραγγελία του είναι κάτι αόριστο. Είτε ότι «θα παραδοθεί σε μία με τρεις εργάσιμες μέρες» είτε ότι «βρίσκεται στη διαδρομή για τον προορισμό της». Στη διαδικασία του tracking δεν αναφέρεται ούτε ακριβής ημερομηνία, ούτε φυσικά ώρα. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που μια παραγγελία μπορεί να βρίσκεται στη «διαδρομή» της για ένα παράλογο χρονικό διάστημα. Εκεί ακριβώς ξεκινούν τα παράπονα των περισσότερων καταναλωτών – και είναι λογικό.

Οι προσδοκίες

Διανύουμε μια εποχή που όλοι έχουμε δεκάδες υποχρεώσεις καθημερινά και που η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια  πρόοδο. Μοιάζει λοιπόν, φυσικό, ο καταναλωτής να απαιτεί πλέον συνέπεια και ακριβέστερη πληροφόρηση. Δεν μπορεί να δεσμεύει το χρόνο του, περιμένοντας στο σπίτι μια παραγγελία που… δεν ξέρει πότε θα φτάσει. Δεν μπορεί επίσης να παραλαμβάνει ο ίδιος συνεχώς πακέτα από καταστήματα κούριερ, μετά από αποτυχημένες παραδόσεις. Γνωρίζει ότι οι διαδικασίες αυτές μπορούν να γίνουν πολύ πιο αποδοτικά για τον ίδιο, και το δηλώνει. Σύμφωνα με έρευνα της Good Firms, το 66,4% των καταναλωτών επιθυμεί η παραγγελία του να παραδοθεί «υπερ-γρήγορα» (super-fast). Την ίδια ώρα, το 62,2% κατονομάζει το tracking ως ένα από τα χαρακτηριστικά που κερδίζουν την εμπιστοσύνη του. 

Η πραγματικότητα

Αποθήκη

Κάπου εδώ πρέπει να πούμε ότι η πραγματικότητα κάθε κλάδου από τις προσδοκίες των τελικών καταναλωτών συχνά έχουν μια απόσταση. Ειδικά ο κλάδος των ταχυμεταφορών και των logistics είναι ένας ιδιαίτερα περίπλοκος χώρος. Απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς, τεχνογνωσία αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία για να λειτουργήσει σωστά. Είναι χρήσιμο να αναφέρουμε ότι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον χώρο έχει να ισορροπήσει ανάμεσα σε:

  • τεράστια μεταφορικά κόστη
  • μεγάλες και περίπλοκες διαδρομές
  • σχέσεις με εμπόρους
  • εξυπηρέτηση των καταναλωτών

Πρόκειται για μια ισορροπία που δύσκολα επιτυγχάνεται και μοιάζει πολλές φορές με ένα… ατελείωτο παζλ. Τα παραπάνω δεν γράφονται φυσικά για να δικαιολογήσουν προβληματικές καταστάσεις ή αναχρονιστικές υπηρεσίες. Σκιαγραφούν απλώς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται μια εταιρεία κούριερ και δείχνει τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει. Προκλήσεις που, πρέπει να πούμε, όμως, ότι αντιμετωπίζονται.

Η λύση της Stoferno.gr

Μπαίνοντας στον χώρο των Same & Next Day παραδόσεων στην Αττική, η Stoferno.gr γνώριζε εξαρχής τόσο την πραγματικότητα, όσο και τις προσδοκίες. Ήξερε ότι η διαχείριση των logistics απαιτεί αριστοτεχνικό χειρισμό και ήξερε ότι οι καταναλωτές – ειδικά μετά την πανδημία – θέλουν σύγχρονη εξυπηρέτηση. Ξεκίνησε λοιπόν με μία λύση που είχε ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά.

Προσέφερε, και προσφέρει μέχρι σήμερα,στον καταναλωτή, Υπολογισμό Χρόνου Παράδοσης με ακρίβεια διώρου (πχ. 15.00-17.00). Ταυτόχρονα, του δίνει τη μέγιστη διαφάνεια όσον αφορά τη διαδρομή του πακέτου του. Μέσα από ένα ειδικό tracking link, ο παραλήπτης μπορεί να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή το στάδιο της παραγγελίας του, να βλέπει πότε ξεκινάει για τον προορισμό του και να παρακολουθεί ακόμα και τον διανομέα στον χάρτη. Μπορεί επίσης να τροποποιήσει τα στοιχεία παράδοσης (πχ ώρα/ ημερομηνία ή διεύθυνση παράδοσης) και να επικοινωνήσει άμεσα με εκπρόσωπο της εταιρείας μέσω live chat.

Με αυτόν τον τρόπο, η Stoferno.gr λύνει ένα – ένα τα προβληματικά σημεία που μαστίζουν μέχρι σήμερα τις ταχυμεταφορές και συμπαρασύρουν το e-commerce. Αποτελεί έτσι την go-to επιλογή για e-shops κάθε είδους. Άλλωστε, το γεγονός ότι παρέχει τόσο σύγχρονα εργαλεία και υπηρεσίες μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τις επιχειρήσεις αυτές. Βελτιώνοντας τους χρόνους και την ποιότητα παράδοσης των παραγγελιών τους, αποκτούν πελάτες πιο πιστούς που είναι πιο πιθανό να τους ξαναπροτιμήσουν. Ενισχύουν επίσης την εικόνα του brand τους, κάνοντας πιο πιθανό να προσελκύσουν μελλοντικά περισσότερους νέους πελάτες.

Τι λένε οι ίδιοι οι καταναλωτές

Αξιολογήσεις Χρηστών Online

Ό,τι και να λέμε, όσα επιχειρήματα κι αν παραθέσουμε, η αλήθεια είναι πώς η γνώμη που μετρά περισσότερο είναι αυτή του τελικού παραλήπτη. Παρακάτω, θα δούμε, λοιπόν, μερικές κριτικές καταναλωτών σχετικά με την υπηρεσία της Stoferno.gr και τα σχόλιά τους σχετικά με τον Υπολογισμό Χρόνου Παράδοσης. Μπορείτε να τα βρείτε όλα, εδώ.

Γωγώ (5*): Πολύ καλοί στους χρόνους του και με πλήρη ενημέρωση. Μπράβο τους!!!!

Δημήτρης (5*): Αυτή την στιγμή η καλλίτερη εταιρία μακράν από τις υπόλοιπες. Έχει αυτό που ελείπε από τις υπόλοιπες. Λειτουργικότητα αξιοπιστία και προγραμματισμός. Σου προσδιορίζει το ακριβές παράθυρο που θα σου έρθει και όχι το σύστημα αύριο γενικά θα το λάβετε μέχρι το τέλος  της λειτουργίας της εταιρίας.

Ελίνα (5*): Πολύ καλή εξυπηρέτηση από το stoferno.gr και την εταιρία Bed and Bath. Έκανα την παραγγελία προχθές και την έχω ήδη παραλάβει, ήξερε ανά πάσα ώρα και στιγμή πού βρίσκεται το δέμα μου και πότε θα μου παραδοθεί. Οι συσκευασίες από Bed and Bath πολύ προσεγμένες. Είμαι πολύ ικανοποιημένη.

Βάσω (5*): Γρήγορη εξυπηρέτηση και πλήρης ενημέρωση για κάθε κίνηση του δέματος μέχρι την παράδοση του.Σας ευχαριστώ πολύ.

Μαρία (5*): Είχα συνεχή εξέλιξη για την πορεία του δέματος με sms κυρίως κ μέσω email. Επαγγελματισμός κ γρήγορη ανταπόκριση!

Κατηγορίες Άρθρου
Σχετικά Άρθρα

Η Stoferno.gr

E-Commerce Courier

Η 1η Courier νέας γενιάς στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην άριστη εξυπηρέτηση του online καταναλωτή, αξιοποιώντας τις in-house τεχνολογικές λύσεις.

NEWSLETTER
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ