Courier, Technology & E-Commerce

Οι πιο συχνοί «μύθοι» για τις εταιρείες κούριερ

Άνδρας υπογράφει για την παραλαβή πακέτου από κούριερ

Ως εταιρεία κούριερ, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε έρθει αντιμέτωποι με δυσπιστία από δυνητικούς πελάτες. Πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αξία μιας υπηρεσίας όπως της Stoferno.gr. Άλλοι αμφισβητούν συνολικά τον κλάδο. Όλοι όμως, έχουν κοινά επιχειρήματα. Δεν θα πιστέψεις πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι «όλες οι εταιρείες κούριερ είναι ίδιες». Ίσως δεν πιστέψεις επίσης πόσοι πιστεύουν ότι θα έκαναν αυτή τη δουλειά καλύτερα. Κι όμως, αυτές οι απόψεις – και μερικές ακόμα – είναι αρκετά κοινές. Γι’ αυτό και εμείς, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να τις δούμε αναλυτικά και να τις… διαψεύσουμε, μια και καλή!

«Είστε όλοι ίδιοι»

Άνδρας υπογράφει παραγγελία από κούριερ

Όχι, δεν είμαστε. Το ότι είχες μία κακή εμπειρία με μια εταιρεία δεν σημαίνει ότι όλες δρουν με τον ίδιο τρόπο. Και όχι, αυτό που μας διαφοροποιεί δεν είναι μόνο η τιμή. Από τη στιγμή που έχεις επιχείρηση με ανάγκη διανομών, θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να βρεις την εταιρεία που σου ταιριάζει. Ναι, δεν προσφέρουμε όλοι το ίδιο, και πιθανότατα δεν θα μπορούμε να καλύψουμε όλοι τις ανάγκες σου. Είναι στο χέρι σου να κάνεις την έρευνά σου, να λάβεις προσφορές αλλά και να δοκιμάσεις διαφορετικές υπηρεσίες. Δες τις περιοχές που παραδίδουν, τους χρόνους που υπόσχονται και την τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Αν θες πραγματικά να επενδύσεις σε μια καλή υπηρεσία, είμαστε σίγουροι ότι θα τη βρεις. 

«Μπορώ να κάνω delivery μόνος μου»

Άνδρας κάθεται ανάμεσα σε κούτες κούριερ

Πολλοί το είπαν, αρκετοί προσπάθησαν, ελάχιστοι πέτυχαν. Το να κάνεις μια παράδοση δεν είναι τόσο απλό όσο το έχεις στο μυαλό σου. Κάποιοι ξεκίνησαν έχοντας ένα – δύο εταιρικά αυτοκίνητα και είπαν «Σιγά! Δεν χρειαζόμαστε κούριερ». Όταν όμως βγήκαν στο δρόμο απροετοίμαστοι, ψάχνοντας διευθύνσεις και ονόματα, μπερδεύοντας πακέτα και αποδείξεις, οι περισσότεροι αναθεώρησαν. Όσοι δεν άλλαξαν γνώμη σε αυτό το στάδιο, το έκαναν όταν είδαν τις συνέπειες στην «τσέπη» τους. Όταν άρχισαν να πληρώνουν τα καύσιμα και τις ζημιές σε προϊόντα λόγω ελλιπούς εξοπλισμού, άρχισαν να ξανασκέφτονται την επιλογή τους. Αν λοιπόν έχεις κι εσύ αυτήν την πεποίθηση, εξέτασε τα δεδομένα προσεκτικά, πριν «μπλέξεις» σε όλα αυτά. Και σκέψου ότι τυχόν προβλήματα και καθυστερήσεις, έχουν σημαντικές συνέπειες στην ικανοποίηση των πελατών σου.

«Οι πελάτες δεν βιάζονται»

Πελάτης ανοίγει κουτί παραγγελίας από κούριερ

Γιατί να επενδύσω σε Same & Next Day Delivery, αφού οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει σε παραδόσεις με μέσο όρο τις 3 ημέρες; Γιατί οι ανάγκες του καταναλωτή αλλάζουν, όπως αλλάζουν και οι αγοραστικές του συνήθειες. Από τη στιγμή που ψωνίζει πολύ περισσότερο online, έχει την απαίτηση να παραλαμβάνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις παραγγελίες του. Σήμερα, το 61% των Αμερικανών δηλώνει ότι θα διέθετε περισσότερα χρήματα για να παραλάβει την παραγγελία του αυθημερόν. Την ίδια ώρα, το 49% εξηγεί ότι το Same Day Delivery είναι ένας από τους λόγους που θα επέλεγε να ψωνίσει online. Το να επιμένεις, λοιπόν, στις «παραδοσιακές» μεθόδους παράδοσης, μόνο κακό μπορεί να κάνει στην επιχείρησή σου. Σταδιακά, θα σε αφήσει «πίσω» και θα δεις να σε «προσπερνούν» αυτοί που έχουν αντιληφθεί τη νέα τάση στο εμπόριο. 

«Μια εταιρεία κούριερ δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες της επιχείρησής μου»

Χέρια σε Laptop

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πιστεύουν ότι καμία εταιρεία κούριερ δεν θα ασχοληθεί με τις ανάγκες τους. Πιστεύουν επίσης ότι δεν έχουν γνώση του εκάστοτε κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται, για να τους εξυπηρετήσουν όπως πρέπει. Η αντίρρηση αυτή, είναι εν μέρει δικαιολογημένη. Δεδομένου ότι πολλές εταιρείες κούριερ εξυπηρετούν τόσο ιδιώτες όσο και επιχειρήσεις και πραγματοποιούν κάθε είδους μεταφορά, είναι λογικό να υπάρχει αυτή η ανησυχία. Όπως είπαμε όμως στην αρχή, δεν είναι όλοι ίδιοι! 

Υπάρχουν εταιρείες που ειδικεύονται σε συγκεκριμένους κλάδους. Υπάρχουν άνθρωποι που θα εστιάσουν σε κάθε εταιρεία ξεχωριστά, ακούγοντας τις ανάγκες της. Η Stoferno.gr είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Με εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο και πελάτες μερικά από τα μεγαλύτερα ελληνικά e-shops, μπορεί να εγγυηθεί εξατομικευμένη εξυπηρέτηση με ταχύτητα και ακρίβεια. Όταν λέμε εξατομικευμένη, το εννοούμε. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι οικονομικές προσφορές γίνονται πάντα σε συνεννοήση με την επιχείρηση και ποτέ μέσω «τιμοκαταλόγου». 

«Οι εταιρείες κούριερ είναι ακριβές»

Αριθμομηχανή σε κινητό

Η τιμή είναι ένας καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή εταιρείας κούριερ και αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Το πόρισμα όμως ότι «όλες οι εταιρείες κούριερ είναι ακριβές» είναι λανθασμένο. Πρώτον, δεν προσφέρουν όλες οι εταιρείες την ίδια τιμή. Δεύτερον, η τιμή δεν πρέπει να αξιολογείται απλώς ως ένα νούμερο. Αυτό που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν είναι η σχέση ποιότητας – τιμής. Δηλαδή, με τι υπηρεσίες, τεχνολογία και εξυπηρέτηση συνεπάγεται η προσφερόμενη τιμή. 

Το να πετύχεις την πιο φθηνή εταιρεία κούριερ στην Ελλάδα δε λέει πολλά όταν η εξυπηρέτηση που θα σου προσφέρει είναι παρόμοια με το «αυτοσχέδιο» delivery που θα έκανες μόνος σου. Αντιθέτως, το να επιλέξεις μια εταιρεία που αρχικά φαντάζει πιο ακριβή, μπορεί να σου «φέρει πίσω» μεγαλύτερο κέρδος – από μείωση των απαράδοτων δεμάτων έως πιο πιστούς πελάτες. Όταν, λοιπόν, κληθείς να αποφασίσεις, βεβαιώσου ότι τα κριτήριά σου είναι τα ορθά. Η συμβουλή μας; Μην κάνεις εκπτώσεις όταν πρόκειται για ποιότητα!

Κατηγορίες Άρθρου
Σχετικά Άρθρα

Η Stoferno.gr

E-Commerce Courier

Η 1η Courier νέας γενιάς στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην άριστη εξυπηρέτηση του online καταναλωτή, αξιοποιώντας τις in-house τεχνολογικές λύσεις.

NEWSLETTER
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ