Courier, Technology & E-Commerce

Το «μυστικό» που αυξάνει τις επιτυχημένες παραδόσεις

Δέμα με σκύλο

Στον χώρο των (ελληνικών) ταχυμεταφορών, υπάρχει ένα φαινόμενο που έχει ταλαιπωρήσει χιλιάδες καταναλωτές κατά καιρούς. Μιλάμε για το φαινόμενο της «αποτυχημένης παράδοσης». Την αδυναμία, δηλαδή, μιας εταιρείας, να εκτελέσει επιτυχημένα μία (ή περισσότερες) από τις παραδόσεις που έχει αναλάβει.

Το φαινόμενο αυτό, δεν είναι τυχαία τόσο συχνό. Υπάρχουν, άλλωστε, πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αποτύχει μια παράδοση. Μπορεί ο παραλήπτης να μην βρίσκεται σπίτι την ώρα της παράδοσης. Μπορεί τα στοιχεία που έχει καταχωρήσει ο ίδιος να μην είναι σωστά. Επίσης, μπορεί ακόμα και ο διανομέας να κάνει κάποιο λάθος στη διεύθυνση ή και στο κουδούνι.

Οι συνθήκες, αν το σκεφτεί κανείς, δεν ευνοούν την επιτυχία. Σωστά;

Μάλλον όχι!

Γυναίκα Χαμογελάει Κρατώντας Κουτί

Μιλώντας εκ πείρας, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά ότι ναι μεν υπάρχουν δυσκολίες, όχι όμως ανυπέρβλητες.

Όπως άλλωστε σε όλα τα προβλήματα, υπάρχουν και λύσεις που αν εφαρμοστούν, θα φέρουν αποτελέσματα.

Το ζήτημα είναι ότι για να βρεις αυτές τις λύσεις πρέπει:

  1. να θέλεις πραγματικά να λύσεις το πρόβλημα
  2. να σκεφτείς έξω από το κουτί.

Αυτό ακριβώς έκανε η Stoferno.gr.

Από το ξεκίνημά της, η ομάδα εστίασε στο πώς θα αυξήσει τις επιτυχημένες παραδόσεις – και τα κατάφερε. Σήμερα, πια, το ποσοστό επιτυχίας της εταιρείας αγγίζει το 97%.

Θέλεις να μάθεις πώς;

  1. Επένδυσε στην τεχνολογία
  2. Έδωσε δύναμη στον καταναλωτή

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι σημαίνουν αυτά.

Αναλύοντας τη φύση του μέχρι τότε προβλήματος, η ομάδα της Stoferno.gr διαπίστωσε ότι το πρόβλημα είχε δύο «μέρη».

Το πρώτο ήταν ότι τα συστήματα που χρησιμοποιούνταν έως τότε στον χώρο ήταν απαρχαιωμένα τεχνολογικά. Το δεύτερο, που ερχόταν ως προέκταση του πρώτου, ήταν ότι τα συστήματα αυτά δεν ενθάρρυναν την αλληλεπίδραση με τον καταναλωτή. Αυτό που έκαναν ουσιαστικά ήταν να δίνουν μερικές πληροφορίες σχετικά με τις παραδόσεις – οι οποίες μάλιστα δεν ήταν πάντα και σωστές/ ακριβείς. Έχοντας αυτά τα δεδομένα, η Stoferno.gr προχώρησε λοιπόν ταυτόχρονα στη λύση και των δύο επιμέρους ζητημάτων.

Τεχνολογική αναβάθμιση

Code

Το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν να δημιουργήσει ένα «μέρος» στο οποίο οι καταναλωτές θα έβρισκαν κάθε πληροφορία την οποία θα χρειάζονταν για την παραγγελία τους. Έφτιαξε λοιπόν το γνωστό Tracking Link της, το οποίο έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα τις καλύτερες κριτικές από τους χρήστες της υπηρεσίας.

Στο Tracking Link της Stoferno.gr, το οποίο αποστέλλεται στον χρήστη αμέσως μόλις η εταιρεία αναλάβει την παραγγελία του, ο ίδιος μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο όλα τα βήματα μέχρι την παράδοσή της. Ο καταναλωτής βλέπει πότε φτάνει η παραγγελία στην αποθήκη της Stoferno.gr καθώς και πότε την αναλαμβάνει κάποιος διανομέας (και ποιος είναι αυτός). Βλέπει, επίσης, την ακριβή ημερομηνία και ώρα στην οποία αναμένεται να παραλάβει το πακέτο του – σε χρονικό διάστημα διώρου – και έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ακόμα και την πορεία του διανομέα στο χάρτη.

Με αυτόν τον τρόπο, έχει στο χέρι του όλη την πληροφορία την οποία χρειάζεται προκειμένου να παραλάβει με επιτυχία και χωρίς προβλήματα, την παραγγελία του.

Αλληλεπίδραση

Γυναίκα Μιλάει σε Chat

Το δεύτερο λογικό βήμα για τη Stoferno.gr, ήταν να προσθέσει στη συγκεκριμένη διαδικασία το στοιχείο της αλληλεπίδρασης – το οποιο έλειπε από την αγορά ως τότε. Για να το πετύχει, έδωσε στον καταναλωτή τη δυνατότητα να «παρεμβαίνει» στον προγραμματισμό της παράδοσής του και να έχει ενεργό ρόλο στο πότε και πώς θα πραγματοποιηθεί αυτή.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Μέσα στο Tracking Link της Stoferno.gr, ο καταναλωτής μπορεί να:

Α) αλλάξει την ημέρα και την ώρα παράδοσης της παραγγελία του

Β) διορθώσει/ αλλάξει τα στοιχεία παράδοσης (π.χ. διεύθυνση)

Γ) επικοινωνήσει ανά πάσα στιγμή με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας και να λύσει τυχόν απορίες ή προβλήματα

Άρα, μπορεί να ελέγξει ολόκληρη τη διαδικασία παράδοσης, και να διασφαλίσει την επιτυχία της, φέρνοντάς την ακριβώς στα «μέτρα» του.

Εγγύηση Επιτυχίας με… φόντο τα e-shops

Τα δύο αυτά «μυστικά» που αποδεδειγμένα αυξάνουν τις επιτυχημένες παραδόσεις, έχουν προφανώς τεράστια σημασία για τα e-shops και είναι στοιχεία τα οποία πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν επιλέγοντας εταιρεία κούριερ.

Όπως έχουμε ξαναπεί, κάθε δέμα που δεν παραδίδεται και επιστρέφει στο e-shop, κοστίζει. Αφενός, το κατάστημα χρεώνεται επιπλέον μεταφορικά και αφετέρου, αφιερώνει εκ νέου χρόνο για να επικοινωνήσει με τον πελάτη, να μάθει το λόγο που δεν παρέλαβε και ίσως να ξαναστείλει το πακέτο ή να ακυρώσει εντελώς την παραγγελία.

Η διαδικασία αυτή, η οποία είναι μάλιστα συχνή, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά μιας επιχείρησης. Γι’ αυτό οι περισσότερες εξ αυτών αναζητούν τρόπους να διασφαλίσουν ότι οι παραγγελίες τους θα παραδοθούν.

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία, μάθε περισσότερα για τη Stoferno.gr και επικοινώνησε με εκπρόσωπο της εταιρείας μας, για να λάβεις μια προσφορά, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου.

Κατηγορίες Άρθρου
Σχετικά Άρθρα

Η Stoferno.gr

E-Commerce Courier

Η 1η Courier νέας γενιάς στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην άριστη εξυπηρέτηση του online καταναλωτή, αξιοποιώντας τις in-house τεχνολογικές λύσεις.

NEWSLETTER
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ