Courier, Technology & E-Commerce

Τι να ρωτήσεις μια Same Day Courier πριν συνεργαστείτε

Γυναίκες συζητούν για να κλείσουν μια συμφωνία

Για κάθε e-shop, η επιλογή συνεργάτη στο κομμάτι των διανομών, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Έχουμε ξαναπεί ότι κριτήρια όπως η ταχύτητα και η τιμή παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αυτή. Το ίδιο και η ποιότητα υπηρεσιών.

Τα κριτήρια αυτά ωστόσο μπορεί πολλές φορές να είναι αρκετά γενικά και «θολά». Και εξηγούμε: Πολλές εταιρείες μπορούν να ισχυριστούν ότι προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε χαμηλή τιμή. Πολλές εταιρείες επίσης μπορεί να δηλώνουν ότι πραγματοποιούν αυθημερόν παραδόσεις.

Πώς όμως ένα e-shop μπορεί να γνωρίζει αν οι δηλώσεις αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Πώς το κατάστημα θα εμπιστευτεί και θα επενδύσει σε έναν συνεργάτη με σιγουριά;

Η αλήθεια είναι ότι πάντα θα υπάρχει ένα περιθώριο «λάθους». Ένα περιθώριο λανθασμένης επιλογής που δεν μπορεί να προληφθεί, παρά μόνο με την εμπειρία. Το περιθώριο αυτό ωστόσο μπορεί να μειωθεί με μερικές απλές ερωτήσεις.

«Τι ερωτήσεις;», σε ακούμε να αναρωτιέσαι.

Ερωτήσεις που, αν έχεις e-shop, μπορείς να κάνεις σε μια εταιρεία κούριερ (Same Day ειδικά) και να καταλάβεις περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.

Οι 5 «SOS» ερωτήσεις

1. Πώς πετυχαίνετε Same Day παραδόσεις;

Courier Warehouse

Αν μια εταιρεία ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυθημερόν παραδόσεις, τότε θα πρέπει να μπορεί να εξηγήσει σε κάθε e-shop την «μεθοδολογία» που ακολουθεί.  Ορισμένοι ταχυμεταφορείς διατηρούν τοπικές αποθήκες σε διάφορες περιοχές ή έχουν standby οδηγούς για έκτακτες παραδόσεις. Άλλοι έχουν ένα κεντρικό hub αλλά βελτιστοποιούν τις καθημερινές διαδρομές βάσει αποστάσεων/ παραγγελιών/ οδηγών και πετυχαίνουν μικρότερους χρόνους. Σε κάθε περίπτωση, εσύ πρέπει να γνωρίζεις τη στρατηγική και τα μέχρι τώρα αποτελέσματά της.

2. Τι τεχνολογία χρησιμοποιείτε;

Deal about a New Partnership

Η τεχνολογία και η αυτοματοποίηση αποτελεί τον βασικότερο σύμμαχο μιας εταιρείας Same Day παραδόσεων. Η ερώτηση αυτή, λοιπόν, είναι «must» και πρέπει να γίνεται πάντα.

  • Μπορώ, ως e-shop να καταχωρώ παραγγελίες ηλεκτρονικά;
  • Παρέχετε, ως εταιρεία κούριερ, εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης;
  • Ενημερώνετε τους πελάτες ηλεκτρονικά;

Αυτές, και πολλές ακόμα ερωτήσεις, είναι κρίσιμο να απαντηθούν (θετικά) για να γνωρίζεις ότι θα έχεις τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση (για την εποχή μας).

3. Ποια είναι η εμπειρία σας στο χώρο του e-commerce;

Courier Delivering Packages to Receiver

Είναι πολύ σημαντικό για μια εταιρεία που εκτελεί αυθημερόν παραδόσεις για ηλεκτρονικά καταστήματα, να κατανοεί καλά τις ανάγκες του e-commerce. Τις ανάγκες του καταναλωτή που περιμένει να εξυπηρετηθεί με συγκεκριμένο τρόπο, αλλά και του καταστήματος που θέλει όλα να δουλεύουν «ρολόι».

Γι’ αυτό, εσύ που έχεις e-shop,  οφείλεις να ρωτήσεις την εταιρεία με την οποία σχεδιάζεις να συνεργαστείς, για την εμπειρία της στον τομέα. Μια εταιρεία που  γνωρίζει καλά τον κλάδο,θα σου φανεί πολύ πιο χρήσιμη,  καθώς θα ξέρει και θα μπορεί να διαχειριστεί, για παράδειγμα, τις εποχικές διακυμάνσεις (βλ. μαζική αύξηση παραγγελιών στην Black Friday) που έχει κάθε e-shop, όπως και το δικό σου.

Bonus tip: Μαζί με την εμπειρία, μπορείς να ρωτήσεις και τα ονόματα μερικών πελατών. Έτσι θα καταλάβεις ποια καταστήματα εμπιστεύονται την εταιρεία αυτή σήμερα, και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

4. Τι περιορισμούς έχετε;

Man putting boxes on Van

Οι περιορισμοί είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο όσον αφορά τις διανομές, ειδικά τις αυθημερόν. Ψάχνοντας συνεργάτη, μπορεί να εκπλαγείς από τους περιορισμούς σε μέγεθος, βάρος και είδος προϊόντων, περιοχές ή ταχυδρομικούς κώδικες. Μπορεί μια εταιρεία να μην αναλαμβάνει να μεταφέρει ογκώδη αντικείμενα (πχ έπιπλα) ή συγκεκριμένα προϊόντα που χρήζουν ειδικών συνθηκών μεταφοράς (πχ κατεψυγμένα προϊόντα). Άλλη μπορεί να εκτελεί αυθημερόν παραδόσεις μόνο με μικρά οχήματα ή μηχανάκια γεγονός που αυτόματα περιορίζει τον όγκο των προϊόντων. Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να διευκρινίζονται πριν την έναρξη μιας συνεργασίας για την αποφυγή προβλημάτων.

5. Πόσο κοστίζουν πραγματικά οι υπηρεσίες σας;

Calculating Costs for Same Day Courier Services

Στο τέλος της ημέρας, η τιμή παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο για κάθε επιχειρήση. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίσεις να την μάθεις. Προσοχή όμως, η απάντηση μπορεί να κρύβει παγίδες. Το κάθε e-shop, λοιπόν, οφείλει να μάθει το κόστος όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και κρυφών ή πρόσθετων χρεώσεων που μπορεί να αλλάξουν το συνολικό κόστος. Επίσης πρέπει να ενημερωθεί για τους παράγοντες που καθορίζουν την τιμή (όγκος, βάρος, απόσταση, ταχύτητα παράδοσης) και να γνωρίζει αν αυτή μεταβάλλεται ανά παραγγελία ή μένει σταθερή. Για να μάθεις όλες αυτές τις πληροφορίες, καλό είναι να μη μείνεις στον τιμοκατάλογο κάθε εταιρείας κούριερ, αλλά να συζητήσεις προσωπικά τις ανάγκες και τις επιλογές σου με έναν εκπρόσωπό της.


Αν θέλεις να μάθεις πώς θα απαντούσε η Stoferno.gr στις παραπάνω ερωτήσεις και να δεις αν θα άξιζε να συνεργαστείς μαζί μας, δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις με την ομάδα μας, εδώ.

 

 

Κατηγορίες Άρθρου
Σχετικά Άρθρα

Η Stoferno.gr

E-Commerce Courier

Η 1η Courier νέας γενιάς στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην άριστη εξυπηρέτηση του online καταναλωτή, αξιοποιώντας τις in-house τεχνολογικές λύσεις.

NEWSLETTER
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ