Courier, Technology & E-Commerce

Πώς λύνουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελλήνων καταναλωτών

Προϊόντα Τσάντες και ρούχα με το logo της Stoferno.gr

Αν ρωτήσουμε έναν e-καταναλωτή ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ερχόμενος σε επαφή με εταιρείες Courier, είμαστε σίγουροι ότι – κάπου ανάμεσα στις καθυστερήσεις και την έλλειψη επικοινωνίας – θα αναφέρει και το Tracking.

Στην Stoferno.gr έχουμε αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη διαδικασία, στην πραγματικότητα σπανίως λειτουργεί σωστά στη χώρα μας. Αποτελεί έτσι, πέρα από ένα παράπονο για τους καταναλωτές, έναν «γρίφο» για τα e-shop. Γρίφο, γιατί οι επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν πώς να διασφαλίσουν τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία για τους πελάτες τους. 

Ενός κακού… μύρια έπονται

Όπως μπορεί να γνωρίζετε και από προσωπική σας εμπειρία, τα προβλήματα που δημιουργούνται συνήθως, είναι τα εξής:

1. «Τεχνικά» λάθη

Η πλειοψηφία των εταιρειών Courier στην Ελλάδα δίνουν σε κάθε καταναλωτή ένα Tracking Number αμέσως μετά την παραγγελία του. Αν ο καταναλωτής θέλει, στη συνέχεια, να ελέγξει το στάδιο της παραγγελίας αυτής, πρέπει να μεταβεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας και να κάνει αναζήτηση με το Tracking Number. 

Ας κάνουμε εικόνα τη διαδικασία αυτή. Εσύ, λαμβάνεις στο κινητό σου μήνυμα με το Tracking Number. Αν στο μήνυμα υπάρχει link, πρέπει αφού κάνεις copy το number, να μεταβείς στην ιστοσελίδα και να «επικολλήσεις» εκεί τον αριθμό. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει link πρέπει να βρεις μόνος σου τη σελίδα στην οποία γίνεται το tracking. Στη συνέχεια πρέπει πάλι να κάνεις την επικόλληση και να μάθεις επιτέλους που βρίσκεται η παραγγελία σου. Αν τώρα, δεν κάνεις copy paste και αποφασίσεις να πληκτρολογήσεις τον αριθμό, προετοιμάσου για πολλές προσπάθειες. Το λάθος εκεί, θα είναι εν μέρει δικό σου. Σε κάθε περίπτωση όμως, αποδεικνύει το μη λειτουργικό στοιχείο της συγκεκριμένης διαδικασίας. 

2. Ελλιπής πληροφόρηση

Η πληροφόρηση που δίνεται μέσω της παραπάνω διαδικασίας είναι τις περισσότερες φορές ελλιπής. Η κατάσταση μιας παραγγελίας μπορεί για παράδειγμα να κάνει μέρες να αλλάξει. Μπορεί επίσης να μην είναι ξεκάθαρο το πού ακριβώς βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. Τις περισσότερες φορές, δε, δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά για την ημέρα ή την ώρα παράδοσης. Ο χρήστης γνωρίζει μόνο ότι η «παραγγελία βρίσκεται στη διαδρομή για τον προορισμό του». Η διαδρομή αυτή μπορεί να κρατήσει 1 ή 2 ημέρες ανάλογα την εταιρεία Courier και ο χρήστης δεν ξέρει τίποτα παραπάνω. Απλώς – αναγκάζεται να – περιμένει. 

3. Έλλειψη ευελιξίας

 Ο τρόπος που λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες Courier Tracking μέχρι σήμερα είναι ένας. Η εταιρεία κανονίζει τα πάντα για τη διανομή. Αυτό σημαίνει ότι αποφασίζει ημέρα και ώρα παράδοσης και «ανακοινώνει» στον καταναλωτή ό,τι θεωρεί τον αφορά. Με λίγα λόγια, ο πελάτης δεν έχει κανένα λόγο στο πότε θα παραλάβει την παραγγελία του. Δεν έχει επίσης καμία δυνατότητα να αλλάξει στοιχεία ή να ζητήσει κάτι διαφορετικό. Αυτό, όπως πολύ καλά θα ξέρετε αν έχετε ψωνίσει ποτέ online, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία παράδοσης και αυξάνει τα ποσοστά αποτυχίας αυτής.

Υπάρχει λύση;

Έχοντας αντιληφθεί τα παραπάνω προβλήματα, η Stoferno.gr ήθελε από την αρχή της δραστηριοποίησής της ως Same Day και Next Day Courier, να προσφέρει κάτι διαφορετικό – και σίγουρα πιο σύγχρονο – στον τελικό παραλήπτη. Δημιούργησε έτσι την πρωτοπόρα υπηρεσία Real Time Tracking, η οποία συγκεντρώνει – σε ένα σημείο – όλα τα στοιχεία που αναζητά και επιθυμεί ο online καταναλωτής.

Αναλυτικά, το Real Time Tracking προσφέρει:

  • Εύκολη Παρακολούθηση & Συνεχής Ενημέρωση: Όπως λέει και το «όνομά» του, το Real Time Tracking προσφέρει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο. Αυτό συνεπάγεται με πληροφόρηση για κάθε στάδιο της παραγγελίας – και όχι μόνο. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να βλέπει τη διαδρομή του διανομέα σε ζωντανό χάρτη, γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή την τοποθεσία του! Όλα αυτά (και όλα τα παρακάτω) γίνονται μέσω του ειδικού Tracking Link που λαμβάνει ο πελάτης μόλις η Stoferno.gr αναλάβει την παράδοση της παραγγελίας του. Άρα, με ένα μόνο click και χωρίς να χρειάζεται καμία αναζήτηση με Tracking Number!
  • Προσδιορισμός ακριβούς ημερομηνίας & ώρας παράδοσης: Ο χρήστης γνωρίζει από την πρώτη στιγμή πότε ακριβώς θα παραλάβει την παραγγελία του. Πιο συγκεκριμένα, γνωρίζει την ημερομηνία και την ώρα σε χρονικό διάστημα διώρου (π.χ. 3-5 μμ.). Μπορεί έτσι να διασφαλίσει ότι θα βρίσκεται στο σπίτι ή σε όποια άλλη δηλωθείσα διεύθυνση το συγκεκριμένο διάστημα και να παραλάβει 100%.
  • Δυνατότητα αλλαγής ημερομηνίας & ώρας παράδοσης: «Κι αν η ώρα που έχει οριστεί από την εταιρεία δεν με βολεύει;» θα ρωτήσει δικαίως ένας καταναλωτής. Τότε η Stoferno.gr του δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει επιτόπου τα στοιχεία αυτά και να επιλέξει την ημέρα και ώρα που εκείνος προτιμά! Τόσο εύκολα, τόσο απλά.
  • Δυνατότητα Επικοινωνίας με Εκπρόσωπο: Αν τώρα χρειαστεί και κάποια επιπλέον πληροφορία, ένας εκπρόσωπος της Stoferno.gr είναι πάντα διαθέσιμος να την προσφέρει. Πώς; Μέσω του ίδιου Tracking Link. Εκεί, ο πελάτης θα βρει την επιλογή επικοινωνίας με εκπρόσωπο και θα λάβει τις απαντήσεις που ζητά με μερικά μόνο κλικ.
Κατηγορίες Άρθρου
Σχετικά Άρθρα

Η Stoferno.gr

E-Commerce Courier

Η 1η Courier νέας γενιάς στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην άριστη εξυπηρέτηση του online καταναλωτή, αξιοποιώντας τις in-house τεχνολογικές λύσεις.

NEWSLETTER
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ