Courier, Technology & E-Commerce

Stoferno.gr: Όλες οι επιλογές καταχώρησης παραγγελιών

Κουτιά επάνω σε γραφείο

Ως εταιρεία κούριερ, η Stoferno.gr αποτελεί το «δεξί χέρι» πολλών επιχειρήσεων του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι υπηρεσίες της χρησιμοποιούνται σήμερα από εκατοντάδες καταστήματα στην Αττική και αξιολογούνται καθημερινά στην πράξη. Τα σημεία στα οποία φαίνεται να «κερδίζουν» είναι η ταχύτητα, η αξιοπιστία και η ευελιξία που εγγυώνται. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που καταβάλει η ομάδα της Stoferno.gr αλλά και της πρωτοπόρας τεχνολογίας που φέρνει στην αγορά η εταιρεία. 

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Stoferno.gr έχει κατασκευάσει 100% in-house ένα καινοτόμο λογισμικό, το οποίο απλοποιεί σημαντικά τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση μιας διανομής. Από την καταχώρηση μιας παραγγελίας, μέχρι την έκδοση ενός voucher, όλα γίνονται με λίγα μόλις κλικ. Τα συνεργαζόμενα καταστήματα βιώνουν έτσι μια βελτιστοποιημένη εμπειρία που τους εξοικονομεί χρόνο και τους προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα. Πριν φτάσουμε σε αυτά, αξίζει να δούμε τις επιλογές «διασύνδεσης» που έχει ένας συνεργάτης της Stoferno.gr.

  • Merchant Panel

Το Merchant Panel είναι μια απλή και λειτουργική, εξατομικευμένη σελίδα που απευθύνεται σε κάθε συνεργαζόμενο κατάστημα. Η σύνδεση σε αυτή γίνεται μέσω καταχώρησης προσωπικού κωδικού και τα στοιχεία που εισάγονται είναι ορατά μόνο στην εκάστοτε επιχείρηση και τη Stoferno.gr.

Ανοίγοντας το Merchant Panel μια επιχείρηση μπορεί να καταχωρήσει παραγγελίες με ένα απλό Drag & Drop ή χειροκίνητα. Μπορεί επίσης να δει όλα τα ενεργά voucher, να υπολογίσει τις διαστάσεις ενός δέματος σε κιλά και να λύσει όλες της τις απορίες συνομιλώντας μέσω chat με εκπρόσωπο της εταιρείας. 

  • API*

Το API της Stoferno.gr συνδέεται με οποιοδήποτε σύστημα/ λογισμικό χρησιμοποιεί ένα e-shop (CRM για παράδειγμα) και μπορεί να αυτοματοποιήσει πολλές από τις καθημερινές του εργασίες. Προσφέρει την ίδια ευκολία διάδρασης και χρήσης με αυτή του Merchant Panel. Έχει ωστόσο μερικά έξτρα πλεονεκτήματα που θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Πλεονεκτήματα

Και οι δύο επιλογές διασύνδεσης που προσφέρει η Stoferno.gr είναι αποδοτικές και εύχρηστες. Οι συνεργάτες μας το επιβεβαιώνουν. Έίτε μέσω Merchant Panel είτε μέσω API, τα καταστήματα έχουν real-time πληροφόρηση για την τοποθεσία της παραγγελίας καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα παράδοσης. Έχουν επίσης μηδενικό κόστος (από την πλευρά της Stoferno.gr) και πολύ σύντομο χρόνο υλοποίησης. Το Merchant Panel μπορεί να είναι έτοιμο άμεσα ενώ η διασύνδεση με API συνήθως διαρκεί μεταξύ 2-3 ωρών ή μερικές ημέρες (αναλόγως με το επίπεδο τεχνογνωσίας του προγραμματιστή).

Η διαφορά τους βρίσκεται κυρίως στο επίπεδο αυτοματοποίησης που προσφέρουν και σε μερικές ακόμα λεπτομέρειες. Το Merchant Panel διαθέτει αρκετά αυτοματοποιημένα στοιχεία, απαιτεί ωστόσο χειροκίνητη καταχώρηση στοιχείων σε κάποια σημεία. Το γεγονός αυτό μπορεί να κοστίσει σε χρόνο, ειδικά αν πρόκειται για μεγάλο όγκο παραγγελιών. Επίσης, μπορεί θεωρητικά να προκαλέσει λάθη, δεδομένου ότι εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας. 

Η σύνδεση με API από την άλλη προσφέρει 100% αυτοματοποίηση. Όλες οι διαδικασίες γίνονται με μερικά «κλικ» και δεν χρειάζεται καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Γι’ αυτό το λόγο, η συγκεκριμένη διασύνδεση προτιμάται συνήθως από μεγαλύτερα e-shops, με αξιοσημείωτο όγκο παραγγελιών. Συστήνεται, ωστόσο, σε όλους όσους θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των παραγγελιών τους σε ένα σημείο. 

Επίσης συστήνεται σε όσους θέλουν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα για το κοινό τους. Η σύνδεση με API υπόσχεται αυτά τα δεδομένα, που αφορούν τον όγκο των πληρωμών με αντικαταβολή ή POS για παράδειγμα. Δίνει έτσι τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που επιθυμούν, να γνωρίσουν καλύτερα τους πελάτες τους και να αξιοποιήσουν αυτή τη γνώση σε επόμενες επιχειρηματικές αποφάσεις τους. 

Με μια ματιά

Merchant Panel API
Real Time Πληροφορίες Τοποθεσίας
Ακριβής Ημέρα και Ώρα Παράδοσης
Επιπλέον Δεδομένα 
Μηδενικό Κόστος Υλοποίησης
Μικρός Χρόνος Υλοποίησης
100% Αυτοματοποίηση

*Το API είναι το αρκτικόλεξο του Application Programming Interface, που στα ελληνικά αποδίδεται ως Διασύνδεση Προγραμματισμού Εφαρμογών. Πρόκειται για τον «συνδετικό κρίκο» που ενώνει δύο εφαρμογές – λογισμικά και τους επιτρέπει να «συνεργάζονται» και να «μιλούν» μεταξύ τους. 

Κατηγορίες Άρθρου
Σχετικά Άρθρα

Η Stoferno.gr

E-Commerce Courier

Η 1η Courier νέας γενιάς στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην άριστη εξυπηρέτηση του online καταναλωτή, αξιοποιώντας τις in-house τεχνολογικές λύσεις.

NEWSLETTER
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ