Courier, Technology & E-Commerce

Έχεις e-shop; Γιατί δεν μπορείς να έχεις και Courier

Άνδρας ετοιμάζει πακέτα για παράδοση

Δεν είναι λίγα τα e-shops που έχουν σκεφτεί να αποδεσμευτούν από εταιρείες Courier με τις οποίες συνεργάζονται και να κάνουν τις διανομές με δικά τους οχήματα και προσωπικό. Δεν είναι λίγα επίσης τα e-shops που το έχουν δοκιμάσει. Ειδικά μέσα στα lockdown, που ο όγκος παραγγελιών αυξήθηκε κατακόρυφα και όλες οι αδυναμίες του έως τότε συστήματος αναδείχθηκαν, είδαμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις. 

Κάποιες, στέφθηκαν με επιτυχία, κυρίως γιατί από πίσω υπήρχε ένα πολύ μεγάλο budget προς επένδυση. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που το δοκίμασαν όμως, μπορούν πλέον να πουν με σιγουριά ότι δεν είναι τόσο απλό όσο το φαντάζονταν. Εάν, λοιπόν, έχεις e-shop και το έχεις σκεφτεί κι εσύ, διάβασε παρακάτω. 

Οι βασικοί λόγοι που το καθιστούν από δύσκολο έως ανέφικτο, είναι τρεις:

 1. Κόστος

  Είναι απίστευτο το πόσο μπορεί να κοστίσει μια διαδικασία καθημερινών διανομών, όταν γίνεται «ερασιτεχνικά». Καταρχήν υπάρχει το κόστος των οχημάτων και του προσωπικού, που μπορεί να είναι πολύ μεγάλο, ανάλογα με τις ανάγκες τις επιχείρησης. Επίσης υπάρχει το κόστος των καυσίμων, των φθορών και τυχόν ζημιών, από τα οχήματα έως τα πακέτα. Όταν πραγματοποιείς διανομές για πρώτη φορά, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κάνεις λάθη. Λάθη στη συσκευασία, την τοποθέτηση, τη διανομή, τον καθορισμό των διαδρομών, και πολλά ακόμη. Τα λάθη αυτά κοστίζουν τόσο σε χρήματα, όσο και σε χρόνο αλλά και σε δυσαρεστημένους πελάτες, όπως θα δούμε παρακάτω. 

 2. Τεχνολογία

  Πολλές από τις διαδικασίες που «πάνε πακέτο» με μια εταιρεία κούριερ, όπως η διαχείριση των logistics, έχουν σημαντικές απαιτήσεις σε τεχνολογικό επίπεδο. Ο λόγος που μια εταιρεία μπορεί να το κάνει να φαίνεται απλό, είναι ότι έχει χτίσει αυτές τις υποδομές για χρόνια, ώστε να μη χρειάζεται να ασχοληθεί το e-shop με αυτές. Κάθε κατάστημα που κάνει λοιπόν αυτή την επιλογή, θα πρέπει να ξέρει ότι είναι πολύ δύσκολο να φτάσει σε ένα basic τεχνολογικό επίπεδο που θα κάνει τη «ζωή» του πιο εύκολη. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να προσφέρει στους πελάτες του έξτρα «πόντους» ικανοποίησης με υπηρεσίες όπως το tracking ή το on demand delivery.

 3. Χρόνος

  Αν τα παραπάνω δεν σε έπεισαν, σκέψου πόσο μπορεί να σου κοστίσουν σε χρόνο τα «καθήκοντα Courier». Θα σε βοηθήσει αν αναλογιστείς ότι θα χρειαστούν άτομα για τις διανομές, την οργάνωση των παραγγελιών και των δρομολογίων, τη συσκευασία και πολλές ακόμα επιμέρους δουλειές που θα προκύψουν. Είσαι σίγουρος ότι διαθέτεις αυτό το χρόνο; Είσαι σίγουρος ότι πρέπει να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε αυτό; Τέλος, τι θα αφήσεις πίσω σε «αντάλλαγμα»; Μήπως, υπάρχουν πολύ πιο σημαντικές δουλειές με τις οποίες πρέπει να ασχοληθεί το προσωπικό ενός ηλεκτρονικού καταστήματος;

Αφού είδαμε λοιπόν τις δυσκολίες που θα συναντήσεις, ας δούμε μερικά έξτρα πράγματα που θα σου προσφέρει μια εταιρεία Courier. Πράγματα, που είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν την επιχείρησή σου να ξεχωρίσει:

Τεχνογνωσία

Τεχνογνωσία είναι η εμπειρία μιας εταιρείας Courier σε κάθε ένα από τα κομμάτια της αλυσίδας μεταφορών. Παραλαβή, οργάνωση, διανομή, πληρωμή – τα έχουμε κάνει όλα. Και όχι μία φορά. Αυτή είναι η καθημερινότητα μιας εταιρείας κούριερ που όπως και εσύ, στην αρχή ίσως έκανε λάθη. Πλέον όμως έχει βελτιστοποιήσει κάθε μια διαδικασία. Την κάνει με τον πιο εύκολο, γρήγορο και κυρίως αποδοτικό τρόπο. Από τους διανομείς εώς το προσωπικό εξυπηρέτησης και τους dispatchers, τα άτομα που δουλεύουν για σένα ξέρουν 100% τι κάνουν. Διαθέτουν γνώση και είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο – και πίστεψέ μας, είναι πολλά αυτά που μπορεί να συμβούν. 

Πάνω σε αυτήν την τεχνογνωσία πρέπει να πατήσεις εσύ και το e-shop σου, αν θες πραγματικά να ξεχωρίσεις. Το να κάνεις μόνος σου διανομές μπορεί να σε ωφελήσει για ένα μικρό διάστημα, αλλά τι θα γίνει μακροπρόθεσμα; Πόσες γνώσεις έχεις για αυτό που θες να κάνεις; Τι πιστεύεις ότι θα πετύχεις; Είδαμε ότι σε κόστος και χρόνο πιθανότατα δεν θα κερδίσεις. Άρα πιστεύεις ότι η διαφορά θα γίνει στα αποτελέσματα; Αν ναι, φρόντισε να τελειώσεις αυτό το άρθρο.

Εγγυημένα αποτελέσματα

Αν ξεκινήσεις διανομές μόνος σου θα καταλάβεις – με τον δύσκολο τρόπο – ότι το να «πέσεις μέσα» σε χρόνους που υπόσχεσαι δεν είναι τόσο απλό. Θα δεις επίσης ότι η επιτυχία μιας παράδοσης εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Με λίγα λόγια, θα αντιληφθείς ότι το να είσαι αποδοτικός απαιτεί… γνώση. 

Εδώ βέβαια πρέπει να πούμε ότι δεν είναι απαραίτητο ότι όλες οι εταιρείες έχουν αυτή τη γνώση. Σίγουρα, δεν μπορούν όλοι να έχουν εγγυημένα αποτελέσματα. Δεν μπορούν όλοι να έχουν υψηλό ποσοστό επιτυχημένων παραδόσεων, ούτε ακρίβεια στους χρόνους παράδοσης. 

Άρα πρέπει να ψάξεις την εταιρεία που σου ταιριάζει. Να ψάξεις την εταιρεία που σου φέρνει τα αποτελέσματα που υπόσχεται. Εμείς, ως ειδικοί, θα σου πούμε ότι όσο μεγαλύτερη ακρίβεια υπάρχει, τόσο πιο ικανοποιημένοι θα είναι οι πελάτες σου. Τη διαφορά βέβαια θα τη δεις κι εσύ. Αν μειώσεις τα απαράδοτα δέματα θα μειώσεις και τα κόστη σου. Αν μειωθούν οι αποτυχημένες προσπάθειες παράδοσης, θα μειωθούν και τα παράπονα και οι κλήσεις στο τηλεφωνικό σου κέντρο. 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις μια εταιρεία Courier που μπορεί εγγυημένα να κάνει όλα αυτά. 

Γιατί η Stoferno.gr είναι αυτή η εταιρεία

Παρακάτω θα δεις 7  λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις τη Stoferno.gr για τις διανομές του e-shop σου.

 • Εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο: Η Stoferno.gr συνεργάζεται με δεκάδες ηλεκτρονικά καταστήματα και ξέρει ακριβώς τις απαιτήσεις της αγοράς.
 • Same/Next Day Delivery: Τέλος στην αναμονή και τις καθυστερήσεις. Εγγυημένο Same/Next Day Delivery με ακριβή προσδιορισμό ημερομηνίας και ώρας.
 • Real-Time Tracking: Παρακολούθηση του διανομέα σε πραγματικό χρόνο, με απεικόνιση σε χάρτη. Συνεχής ενημέρωση του πελάτη για κάθε στάδιο της παραγγελίας.
 • On Demand Delivery: Δυνατότητα επιλογής ημέρας και ώρας παράδοσης από τον πελάτη.
 • 97% επιτυχία παράδοσης στην πρώτη προσπάθεια: Μείωση αποτυχημένων παραδόσεων και ικανοποίηση του πελάτη.
 • Προσαρμοσμένη Τιμή: Τιμή που διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες/ απαιτήσεις κάθε επιχείρησης και όχι βάσει «τιμοκαταλόγου».
 • Εξελιγμένο Λογισμικό: «Έξυπνο» λογισμικό για την επιχείρηση. Η καταχώρηση και ο έλεγχος παραγγελιών ποτέ δεν ήταν πιο εύκολα. 
 • Εγγυημένη Ποιότητα Εξυπηρέτησης: Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Διάβασε τις 1000+ αξιολογήσεις. 
Κατηγορίες Άρθρου
Σχετικά Άρθρα

Η Stoferno.gr

E-Commerce Courier

Η 1η Courier νέας γενιάς στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην άριστη εξυπηρέτηση του online καταναλωτή, αξιοποιώντας τις in-house τεχνολογικές λύσεις.

NEWSLETTER
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ