Courier, Technology & E-Commerce

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη υπηρεσία Courier

Σταυρωμένα χέρια μπροστά σε υπολογιστή

Στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι εταιρείες Courier αποτελούν ίσως τους πιο σημαντικούς συνεργάτες μιας επιχείρησης στο χώρο της ηλεκτρονικής λιανικής. Πέραν του ότι οι υπηρεσίες τους είναι απαραίτητες, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας ενός brand, καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με τον πελάτη και ολοκληρώνουν την εμπειρία της αγοράς του. Γι’ αυτό, η επιλογή τους πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα δούμε παρακάτω. 

Αν έχεις e-shop, κράτα σημειώσεις!

Ταχύτητα Παράδοσης

Η ταχεία παράδοση οφείλει να είναι η κορυφαία απαίτηση από μια εταιρεία Courier και ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής της. Κάθε e-shop πρέπει να εξετάζει προσεκτικά τους χρόνους τους οποίους υπόσχεται και να βεβαιώνεται ότι τους τηρεί. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι λέγοντας ταχεία παράδοση, δεν εννοούμε παράδοση σε 3 ή 5 ημέρες, αλλά την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Όπως έχουμε ξαναπεί, το Same/Next Day Delivery αποτελεί την μεγαλύτερη τάση αυτή τη στιγμή στο online εμπόριο. Μάλιστα, όλο και περισσότεροι καταναλωτές το απαιτούν. Επομένως, κάθε σύγχρονο e-shop οφείλει να το θέτει ως προαπαιτούμενο προκειμένου να συνεργαστεί με μια εταιρεία Courier.

Κατάλληλο Προσωπικό

Οι διανομείς είναι το «πρόσωπο» μιας εταιρείας Courier και πολλές φορές ο μόνος συνδετικός κρίκος του πελάτη με το e-shop. Γι’ αυτό, πρέπει να είναι εξυπηρετικοί και ευγενικοί. Να φροντίζουν ότι ο πελάτης «κλείνει» τον κύκλο της παραγγελίας του με τον καλύτερο τρόπο. Το ίδιο ισχύει και με το υπόλοιπο προσωπικό μιας εταιρείας Courier, πχ. Τηλεφωνικό κέντρο. Αν ο πελάτης χρειαστεί να καλέσει, θα πρέπει να έρθει σε επαφή με εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματά του. Πρέπει επίσης να εξυπηρετηθεί γρήγορα και αποδοτικά, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία. Να μη χρειαστεί, για παράδειγμα, να προσέλθει στο κατάστημα. Επιλέγοντας πάροχο Courier, λοιπόν, κάθε e-shop πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα λειτουργούν «ρολόι».

Σύγχρονες Υπηρεσίες 

Κάθε πελάτης σήμερα θέλει να ξέρει σε τι στάδιο βρίσκεται η παραγγελία του, και κάθε e-shop πρέπει να του παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Οι απαιτήσεις όμως δεν σταματούν εκεί. Καθώς η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ο πελάτης προτιμά να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν περισσότερο online. Θέλει, για παράδειγμα, να αλλάζει τα στοιχεία της παραγγελίας του με μερικά κλικ. Απαιτεί επίσης συχνά, να λύνει τις απορίες του χωρίς να χρειαστεί να πάρει τηλέφωνο. Για να γίνει αυτό όμως απαιτούνται σύγχρονες υποδομές και τεχνολογικά εργαλεία που δεν διαθέτει κάθε εταιρεία Courier. Εάν έχεις e-shop, βεβαιώσου ότι επιλέγεις συνεργάτη με γνώση των νέων τεχνολογιών και ειδίκευση στο e-commerce, ώστε να γνωρίζει τις ανάγκες των πελατών σου. 

Σχέση Ποιότητας – Τιμής

Ναι, η τιμή είναι σημαντική. Όχι, δεν είναι το παν. Εξηγούμε: Το να βρεις μια φθηνή εταιρεία Courier είναι πάρα πολύ εύκολο. Στην πράξη όμως, μπορεί να σου κοστίσει περισσότερο. Αν η εταιρεία δεν προσφέρει το επίπεδο υπηρεσιών που επιθυμούν οι πελάτες σου, μπορεί να δεις τις πωλήσεις σου να μειώνονται. Ενδέχεται επίσης, να δεις τις αξιολογήσεις για το e-shop σου να γίνονται αρνητικές. Αυτό που πρέπει να εξετάσεις, λοιπόν, είναι η σχέση ποιότητας – τιμής. Δες, για παράδειγμα, αν μια εταιρεία courier καταφέρει να μειώσει τα απαράδοτα δέματα. Αν ναι, τότε σου εξοικονομεί χρήματα, και αυτό μακροπρόθεσμα σου δημιουργεί κέρδος. Αν επίσης προσφέρει κορυφαία εξυπηρέτηση στους πελάτες σου, αυξάνει τις πιθανότητες αυτοί να επιλέξουν ξανά το κατάστημά σου για τις αγορές τους. Άρα μακροπρόθεσμα, σε συμφέρει και πάλι. Πρέπει, επομένως, να σκεφτείς τη «μεγάλη εικόνα». Να «επενδύσεις» σε ένα συνεργάτη οραματιζόμενος το μέλλον της επιχείρησής σου.

 

Κατηγορίες Άρθρου
Σχετικά Άρθρα

Η Stoferno.gr

E-Commerce Courier

Η 1η Courier νέας γενιάς στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην άριστη εξυπηρέτηση του online καταναλωτή, αξιοποιώντας τις in-house τεχνολογικές λύσεις.

NEWSLETTER
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ