Courier, Technology & E-Commerce

Αυθημερόν Παράδοση: Η #1 τάση που πρέπει να ακολουθήσει κάθε e-shop

Το 2020 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά που ο Έλληνας – λόγω πανδημίας – “έμαθε” ουσιαστικά να ψωνίζει online. Ήταν επίσης η χρονιά που τα online shops και οι συνεργάτες τους βίωσαν μια πρωτοφανή πίεση, λόγω ακριβώς της αυξημένης ζήτησης.

Το γεγονός αυτό, οδήγησε και τις δύο πλευρές σε μια περίοδο “ωρίμανσης” η οποία ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι μεν, αντιλήφθηκαν ακριβώς τι θέλουν από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και άρχισαν να έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Οι δε, διαπίστωσαν ότι αν δεν προσαρμοστούν γρήγορα κινδυνεύουν να μείνουν πίσω. Πολλοί έμποροι, λοιπόν, ψάχνουν μέχρι σήμερα να εντοπίσουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.

Η αναζήτηση αυτή απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό αν κάποιος κοιτάξει τη λεγόμενη “μεγάλη εικόνα”. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για την παγκόσμια αγορά. Το online shopping στο εξωτερικό δεν είναι κάτι νέο. Οι τάσεις που υιοθετούνται εκεί – ειδικά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ – δείχνουν ξεκάθαρα το δρόμο σε αγορές όπως η ελληνική. 

Το “μυστικό” βρίσκεται στην… αυθημερόν παράδοση!

Κάνοντας λοιπόν μια έρευνα μπορεί κανείς να δει ότι τα πιο σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για έναν online retailer στο εξωτερικό είναι: η υιοθέτηση της τεχνολογίας, η βιωσιμότητα, και κυρίως, οι γρήγορες μεταφορές.

Προσοχή: Λέγοντας γρήγορες μεταφορές δεν εννοούμε το γνωστό “παράδοση σε 1-3 ή 5 εργάσιμες” αλλά αυθημερόν παράδοση ή ακόμα και σε μερικές ώρες. Ο “εκπαιδευμένος” πλέον καταναλωτής απαιτεί άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση και “βιάζεται” περισσότερο από ποτέ. Εφόσον μπορεί να εξυπηρετηθεί σε διάστημα μιας ημέρας (ή και λιγότερο), δεν θα περιμένει. Αντιθέτως ενδέχεται να αφήσει τις αγορές του για τελευταία στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι ένας retailer που προσφέρει τις “παραδοσιακές” μεθόδους courier, θα είναι πια η τελευταία του επιλογή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 61% των Αμερικανών δηλώνει ότι θα διέθετε περισσότερα χρήματα για να παραλάβει την παραγγελία του αυθημερόν. Την ίδια ώρα, το 49% εξηγεί ότι το Same Day Delivery είναι ένας από τους λόγους που θα επέλεγε να ψωνίσει online. Συνολικά, το 80% των καταναλωτών επιθυμεί παράδοση την ημέρα της παραγγελίας και το 61% προτιμά ακόμα πιο γρήγορη παράδοση (1-3 ωρες). 

Το εντυπωσιακό στοιχείο δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι το 25% των αγοραστών θα εγκατέλειπε το καλάθι του αν διαπίστωνε ότι δεν υπάρχει επιλογή για Same Day Delivery. Επίσης, το 74% δηλώνει θα επέστρεφε πιο εύκολα για επόμενες αγορές σε ένα κατάστημα που του έδινε αυτή την επιλογή. Επομένως, το Same/Next day Delivery, μπορεί να λειτουργήσει και ως ένας τρόπος ενίσχυσης του εκάστοτε brand και της εμπιστοσύνης του καταναλωτή σε αυτό. Μετατρέπεται έτσι σε αναγκαιότητα για κάθε e-shop που θέλει να κρατήσει πιστό το υπάρχον κοινό του και να προσελκύσει νέο.

Ναι, αλλά πώς θα εγγυηθώ αυθημερόν παράδοση;

Έχοντας διαβάσει αυτά, η πρώτη ερώτηση που ενδέχεται να απασχολήσει μια επιχείρηση είναι η παραπάνω. Πράγματι, η “υπόσχεση” μιας τέτοιας υπηρεσίας στο καταναλωτικό κοινό φέρει ευθύνη και οι προκλήσεις είναι πολλές. Γι’ αυτό χρειάζεται ένας συνεργάτης εμπιστοσύνης, που μπορεί να εγγυηθεί Same-day & Next-day Delivery, με τρόπο φιλικό προς τον καταναλωτή.

Το Stoferno.gr κάνει ακριβώς αυτό με εκατοντάδες επιχειρήσεις στην Αττική. Δες εδώ τα brands που το εμπιστεύονται και μίλα απευθείας με εκπρόσωπο για να βρεις και εσύ την ιδανική λύση για τους πελάτες σου. 

 

 

 

Με πληροφορίες από: invespcro.com,

Κατηγορίες Άρθρου
Σχετικά Άρθρα

Η Stoferno.gr

E-Commerce Courier

Η 1η Courier νέας γενιάς στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην άριστη εξυπηρέτηση του online καταναλωτή, αξιοποιώντας τις in-house τεχνολογικές λύσεις.

NEWSLETTER
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ